Dag van de landbouw

Intro test

DVDL logo

Zondag 17 september 2023 van 10 tot 17 uur

Op zondag 17 september neemt de Tiense Suikerraffinaderij voor de eerste keer deel aan de Dag van de Landbouw. Heb je je altijd al afgevraagd waar de suiker op je pannenkoek vandaan komt? We tonen het je graag tijdens deze grote opendeurdag.

Bij de Tiense Suikerraffinaderij verwerken we bieten tot heerlijke suiker. We maken suiker voor de consumenten, zoals klontjes, fijne suiker of parelsuiker, maar ook voor de industrie: van koekjesmaker tot brouwers. Bij ons gaan traditie en innovatie hand in hand: sinds 1836 produceren we kwalitatieve suiker van lokaal geteelde suikerbieten en werken we elke dag aan een duurzamere toekomst. Tiense Suiker is sterk lokaal verankerd: onze bieten komen gemiddeld maximum 50 kilometer van de fabriek. Duurzaamheid zit bovendien echt in ons DNA. Van de nevenproducten die de suikerbiet voortbrengt blijft er geen afval over. De biet komt terecht in voeding, diervoeders, groene energie en dient als grondstof voor allerlei toepassingen. Innovatie helpt ons duurzamer te worden. Wil je daarover meer weten? Kom zeker langs!

Tiense suiker toren

Wat valt er die dag te beleven?

Bezoek onze fabriek, waar je de weg volgt die de suikerbieten afleggen wanneer ze bij ons toekomen. Bij diverse infostandjes ontdek je meer over ons partnerschap met de landbouwers en over onze producten. Ook zullen er een leuke boerenmarkt en diverse (tegen betaling) food- en dranktrucks zijn. Voor de jongste bezoekers is er kinderanimatie en we hebben gezorgd voor een fijn muzikaal intermezzo met een live optreden door de Tiense straatmuzikanten.

LOCATIE

We verwelkomen je op het Bietenplein aan de achterzijde van onze fabriek in Tienen. Het is een groot terrein, waar tijdens de bietencampagne onze suikerbieten geleverd worden. Je kan het terrein bereiken via de Bietenweg, die aansluit op de ring rond Tienen. Vanuit het centrum van Tienen is het terrein makkelijk te voet of met de fiets bereikbaar via de Fabrieksstraat en de Kerkstraat.

MOBILITEIT

Met de fiets of te voet

De hoofdingang aan het einde van de Bietenweg ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes. Voetgangers en fietsers kunnen het terrein makkelijk bereiken via de Aandoren en Kerkstraat. Ook via het Mulkdelle- en Witte Vrouwenpad, onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk kan je ons bereiken (knooppunt 62).

Er is een grote fietsparking voorzien aan de ingang van het Bietenplein.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, check dan zeker je route op voorhand:

Auto

Kom je met de auto? Er zijn verschillende parkeermogelijkheden voorzien:

  • Parking SES met gratis shuttledienst - 300 plaatsen tbd
  • Parking Foodport met gratis shuttledienst – 50 plaatsen tbd
  • Terrein ingang Bietenweg – 200 plaatsen tbd

Probeer de directe omgeving van het Bietenplein met de wagen best zoveel mogelijk te vermijden. Er zullen namelijk verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn.

Shuttledienst

Multiobus biedt een gratis shuttledienst aan met elektrische bussen. Deze shuttledienst vertrekt telkens aan de parking SES en parking Foodport en brengt je naar het Bietenplein.

Tienen 78

TOEGANKELIJKHEID

Vanwege de vele trappen is de rondleiding door de fabriek jammer genoeg niet mogelijk voor rolstoelpatiënten, kinderwagens en minder mobiele mensen. Via de diverse infostandjes hebben we er wel voor gezorgd dat iedereen een zicht krijgt op de werking van onze fabriek, het partnerschap met de landbouwers en onze producten.

CONTACT

tbd.

Meer info over Dag van de Landbouw vind je op www.dagvandelandbouw.be.